
insalata italiana leggera
Składniki
- ząbek czosnku
- sól
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki octu winnego
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1/4 szklanki plus 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- pieprz
- średni ogórek zieloni
- kilka rzodkiewek
- główka sałaty lodowej, grubo posiekanej
- seler naciowy
- 1 małea czerwonej cebuli
- 1/2 szklanki pomidorków koktajlowych
- 1/4 szklanki zielonych oliwek bez pestek
- 1 szklanka Parmigiano-Reggiano
- ser mozzarella
- Zetrzyj czosnek na pastę, połącz z solą.
- Dodaj majonez, ocet i oregano, a następnie oliwę z oliwek.
- Dopraw pieprzem.
- W jednej misce dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.
- Dodatkowo możesz podsmażyć na grillu plastry mozzarelli i dodać do sałatki.
- Smacznego!
Źródło: https://bottegadelgusto.pl/przepisy/lunch/wloska-salatka/
Najnowsze komentarze