
Zuppa di pomodoro con ceci e pasta
Składniki
- Cebula: 2 mała
- Czosnek: 4-3 ząbki
- Olej: 4 łyżki
- Ciecierzyca: 2 puszka
- Makaron : 300g
- Bulion: 2 litr
- Pomidory: 2 puszka
- Oregano: 2 łyżeczka
- Bazylia: 1 łyżeczki
- Pieprz i sól: do smaku
W garnku rozgrzej olej. Cebulę drobno pokrój, a czosnek posiekaj. Wrzuć do garnka i smaż na średnim ogniu przez 5 minut.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki za wyjątkiem ciecierzycy i gotuj około 10 minut. Makaron ugotuje się w zupie, nie gotujemy go wcześniej. Po tym czasie dodaj ciecierzycę i gotuj jeszcze kilka minut, aż makaron będzie miękki. Dopraw do smaku i zajadaj ze świeżymi ziołami.
Źródło: https://www.blendman.pl/przepis/wloska-zupa-pomidorowa-z-ciecierzyca-i-makaronem-orzo/
Najnowsze komentarze