
Sałatka
z ciecierzycy z fetą
i ogórkiem
Składniki
- ok. 250 g odsączonej ugotowanej ciecierzycy (gotowej z puszki lub ugotowanej samemu)
- 1 ogórek szklarniowy
- 200 g fety lub sera sałatkowego
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki oliwy extra
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki natki pietruszki
Ciecierzycę odcedzić, ogórka obrać i pokroić w kosteczkę, umieścić razem w salaterce.
Dodać pokruszoną fetę i drobno posiekaną czerwoną cebulę.
Wlać oliwę, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić pieprzem oraz w razie potrzeby solą (zależy jak słona jest feta) i wymieszać.
Źródło: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/salatka-z-ciecierzycy-z-feta-i-ogorkiem
Najnowsze komentarze