
Sałatka z ryżowym makaronem z Chin
Składniki
- 1/4 szklanki słupków julienne
z marchwi - 1/4 szklanki słupków julienne
z cukinii - 2/3 szklanki ugotowanego makaronu ryżowego
- 1/4 szklanki kiełków fasoli mung
- 1 łyżka nasion czarnego sezamu
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1/2 łyżeczki rozgniecionego czosnku
- 1/4 łyżeczki tartego imbiru
- 1 łyżeczka ciemnego cukru trzcinowego
- sól do smaku
Wymieszaj w misce ocet, olej, sos sojowy, rozgnieciony czosnek, tarty imbir, cukier i sól. W innej misce wymieszaj warzywa i makaron ryżowy, mieszankę skrop dressingiem i znów dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną czarnym sezamem.
Źródło: https://www.tescoma.pl/polecamy-przepisy-na-salatki-z-roznych-stron-swiata
Najnowsze komentarze